12 smarta tips: Förläng effekten av din tandblekning och behåll tänderna vita längre

Det är ingen konst att behålla sina vita tänder efter en tandblekning. Det finns ett par enkla knep att använda sig av, och nedan hittar du de 12 bästa tipsen för att förlänga effekten av din nyligen utförda tandblekningsbehandling. Det smarta med dessa knep är att du också kommer få ett bättre leverne eftersom tänderna regerar negativt på ohälsosam kost, inbitna beteenden eller andra produkter som du dagligen intar. Vi brukar säga att det räcker med dessa tolv enkla punkter nedan för att behålla dina tänder vita längre efter en komplett tandblekning, antingen hemma eller på klinik/tandläkaren.

Dessa 12 punkter och smarta tips är:

Förändra din livsstil och diet (men inte för alltid): Undvik att använda av tobaksprodukter så som cigaretter och snus, men om du inte vill sluta helt en blekande tandkräm utvecklad för att förhindra nya missfärgningar vid snusning/rökning vara något att investera i. Dra ner på ditt kaffedrickande samt söta drycker som Coca Cola, öl, svart te och rött vin (vitt vin går däremot bra=. Tips – om du inte vill dra ner på det så rekommenderar vi att du dricker det genom ett sugrör. Det kanske inte låter allt för kul att dricka ur sugrör, men prova gärna om du vet med dig att tänderna lätt blir missfärgade.

Ät detta medan du bleker tänderna (och gärna efter tandblekningen också för att förlänga resultatet):

Naturell yoghurt eller annan helt vit yoghurt (de utan fruktbitar).
Omelett på äggvita
Risgrynsgröt
Skalad mandel
Keso (vit naturell keso, inte smaksatt)
Bananer (har även blekande effekt)
Kvarg (naturell kvarg, inte smaksatt)
Skalat päron
Honungsmeloner
Vit fisk
Ris / Bulgur
Vita soppor (vita såklart)

Borsta tänderna flera gånger om dagen: Det inte alltid lätt att undvika ett ett par goda glas rött vin eller en extra kopp kaffe när man känner sig småtrött och därför finns det ett extra knep för din tandblekningen ska sitta i. Borsta tänderna med professionell whitening tandkräm och använd munvatten efter du har intaget något av de som gör att dina tänder tappar färg. En whiteningtandkräm kan förlänga effekten av tandblekningen med upp till 1 år och göra dem 2 nyanser vitare.

Glöm inte bort din tandhygienist: Många har tandläkarskräck vilket påverkar dina tänder. Vi rekommendera att du besöker en tandhygienist regelbundet där de optimala är en gång per halvår.

Vad finns det för flera orsaker som kan missfärga tänderna?

Åldern: Det finns ett samband mellan din ålder och färgerna på dina tänder. Ju äldre du blir ju mörkare blir dina tänder eftersom din tänder utsätts för påfrestningar för all den mat och dryck du har stoppa i dig under årets lopp. En person i tonåren kommer kunna få snabbare resultat när de bleker sina tänder. När du kommer upp i 20 till 30 år kommer dina tänder per automatik bli lite gulare oavsett hur bra du har skött dina tänder och detta medför att du måste bleka dina tänder flera gånger, uppemot en gång per år. När du du kommer upp i 40 års åldern kommer dina tänder var ännu gulare därför krävs det ännu flera tandblekningar. Summa summarum är att desto äldre du är – desto fler behandlingar kommer du behöva göra innan du märker resultat. Men hur fräscht är det inte med en 50+ som har kritvita tänder? Den personen känns så mycket mer levande!

Arv: Det finns ett gammal ordspråk i Hollywood filmer att kvinnan tittar alltid på männens tänder för att se om han är tillräckligt bra för att få barn med henne. Det ligger lite sanning i detta. Visa kan födas med missfärgning på tänderna och det kan föras vidare i generationer. Detta går såklart alltid att behandla med tandblekning. Dessutom är vi sedan födelsen medfödda med en specifik tandfärg på tandbenet som varierar gul-brun till grön-grå och som förändras över tiden. Gul-brun är den tandfärgen som svarar best till blekning men det betyder inte det går bleka tänderna om du har grön-grå tandfärg.

Tandgnissling: Att någon gisslar på tänderna är inte helt ovanligt och detta är något som ofta uppstår av stress. Tandgnissling orsakar supersmå sprickor i tänderna vilket gör att dina yttertänder mörknar. Tips – Beställ smarta produkter från ledande tillverkare för att motverka tandgnissling och tandpressning, pris från 269:- och fri frakt.

Skador på tänderna: Det hör inte till ovanligheten att folk skadar sina tänder. Det kan vara en klassisk fallskada eller att någon har varit med om en olycka där man har skadad tänderna. När en skada händer så skapas det bristningar i tänderna och i bristningarna kan det samlas fläckar och missfärgning.

Ätvanor: Det är precis som vi nämnde i texten ovan. Det gäller att tänka på vad man äter och inte överkonsumera de varar som påverkar tandfärgen som rött vin, te, Coca-Cola, kaffe, apelsiner, morötter och andra dricker med mycket färgämne. Syraprodukter som citrusfrukter och vinäger påverkar dina tänder också fast på ett annat sett att dina tänder blir mer transparenta, men om du inte är känslig och endast använder citron 2-3 gånger i månaden så kan citron användas som huskur för tandblekning.

Tobak: Även det nämnde vi ovan. Nikotin lämnar ett brun lager på tänder som tränger sig in i tanden vilket medför missfärgning. Gäller både cigarreter som snus och tuggtobak. Ett smart tips är att köpa White Ones uppgraderade tandkräm för rökare/snusare – nu med 15% rabatt exklusivt via oss om du använder rabattkoden här.

Mediciner: Läkemedel är ett måste för många och vi rekommenderar verkligen inte att ni ska hoppa över det på grund av att ni inte vill få missfärgade tänder. Dock kan det vara värt att tänka på så ni kan använda något av de tre olika knepen som vi har tillämpat för att behålla sina tänder vita.

Gravid? Då ska du inte bleka. Eftersom tandblekningsmedel aldrig testats på gravida kvinnor så rekommenderas det heller inte att bleka dem under graviditetsperioden. Däremot går det utmärkt att bleka dem direkt efter man fått barnet samt ammar eftersom whitening-produkter inte absorberas av huden.

Gör behandlingen hemma utan att bli ruinerad

För ett par år sedan fanns inga produkter för att bleka tänderna hemma, utan det sågs som extrem lyx att ha vita tänder och det var något som bara de rika hade råd med. Nu har vi fått mer och mer kunskap om första främst hur våra tänder påverkas och dessutom är det superenkelt att bleka tänderna hemma, och framförallt billigt, runt 500-lappen kostar ett komplett startkit som även har resultatgaranti, d.v.s. att de kan garantera att då får upp till 10 nyanser vitare tänder (som mest).

Men hur går det till? Det är precis det vi ska gå igenom nu. Här kommer lite tips om allt du behöver för att utföra tandblekning i hemmet:

Blek tänderna i flera omgångar: Blek dina tänder i flera omgångar för det kommer bli billigare samt att du kommer få ett mycket bättre resultat. Är det så att du ska gifta dig och vill ha det där härliga hollywood-smilet så kan du planera in din blekning och på så sätt uppnå det bästa resultat till den specifika dagen. Vissa tandblekningskit och blekpennor verkar redan från dag ett, du får alltså ett vitare leende direkt. Läs mer och beställ den som passar dig i vår topplista med de snabbast verkande och bästa whiteningprodukterna här.

Blek tänderna själv: Det går minst lika bra att bleka tänderna själv som om att låta proffsen hos tandläkaren göra det. Efter ett par gånger kommer du själv vara ett riktigt proffs eftersom det finns riktig många bra hemmakit att använda sig av mot en billig peng. Gosa ner dig i soffan, slå på en bra film och blek din tänder samtidigt. Perfekt!

Alternativa metoder, tips, recept och huskurer för tandblekning hemma.

Lista med alla alternativa huskurer och effektiva whiteningprodukter för att bleka tänderna hemma. Inklusive enkla steg-för-steg instruktioner, recept ...
Läs Mer

10 vanliga misstag vid tandblekning (och hur du undviker dom)

Det är inte alls svårt att utföra en lyckad tandblekning hemma, men det finns en del misstag som ...
Läs Mer

Ny rabattkod från Dentaworks: 50:- rabatt + fri frakt (värde 49kr)

whitening™ har längtat så mycket efter en ny färsk rabattkod från Dentaworks™ och nu är den äntligen här! ...
Läs Mer

12 snabba frågor och F.A.Qs: Kan man bleka tänderna om man…

Redaktionen på whitening™ har noterat att många aktörer i våra topplistor ofta får frågan "kan man verkligen bleka ...
Läs Mer

Fler tips för eftervård finns här, eller spana in topplistan nedan:

Rekommenderade startkit som bleker tänderna riktigt snabbt (under 1 vecka)

Se vår uppdaterade och helt kompletta topplista med Sveriges mest sålda tandblekningsprodukter t.o.m. 2016. Du ser även deras största rabattkoder och deals som gäller idag.

Startkit & DuopaketBeskrivningPrisBeställ
Beconfident tandblekning, testvinnare 2017.
15% rabatt


Fick utmärkelsen Bäst i Test tandblekning 2019 och 2020

Beconfident är Sveriges mest sålda tandblekning, beställ via oss med upp till 50% rabatt
Tandblekningspenna ingår kostnadsfritt, värde 295:-, med alla ordrar över 200:-
En 15 min behandling per dag ger riktigt vita tänder efter bara en vecka som håller i 1 - 2 år
Har fått 5 av 5 i betyg hos VeckoRevyn + 100% garanti samt fri frakt - läs alla recensioner här

Ny rabattkod! Ange staywhite-whiteningnuSe rabattkod och få 25% rabatt på Premiumkit + Stay White ✓ Testad
Exklusiv rabattkod! Ange whitening10Se rabattkod och få 10% rabatt på allt + fri frakt ✓ Testad
Ange whitening25Se rabattkod och få 15% rabattstartkit + 2 refills och gratis blekpenna ✓ Testad
Super-REA! Ange GLAMW15Se rabattkod och få totalt 50% rabatt på glamourpaketet ✓ Testad
449:- Nu: 404:- / x1 Startkit
728:- Nu: 618:- / Kit med 2 blekgel
699:- Nu: 629:- / Premiumkit
Köp / Läs mer
Läs recension
WhiteOne tandblekning Ultimat tandblekningskit från White One med blekpenna, munspray, laser + blekande tandkräm
Få ett vackert, vitt hollywood-leende på bara 2 veckor med White One - nu med 20% rabatt
Snabba vita resultat hemma som syns direkt utan ansträngning med peroxidfri formula
Komplett kit med toppbetyg och allt du behöver för att bleka tänderna vita och fräscha

Tidsbegränsad rabattkod! Ange WHITESMILE Se rabattkod och få 20% rabatt på allt ✓ Testad
Exklusiv rabattkod! Ange SWESMILE15Se rabattkod och få 15% rabatt + fri frakt ✓ Testad
682:- Nu: 599:- / Ultimate startkit
444:- Nu: 408:- / Hattrick startkit
Köp / Läs mer
Läs recension
Confident Smile logo Komplett startkit från ConfidentSmile med allt du behöver för tandblekning hemma
Spara upp till 548:- under en begränsad tid, LED-lampa ingår gratis och frakten är fri
Blek tänderna på bara 7 - 10 dagar, resultatet håller i upp till 6 månader - 1 år
Blekgelen som ingår håller för upp till 36 behandlingar - spara bara och blek igen när det behövs

Tidsbegränsad deal! Ingen rabattkod krävsSe rabattkod och få en gratis LED-lampa + fri frakt ✓ Testad
997:- Nu: 495:- Köp / Läs mer
Läs recension
SimpleSmile logo 100% garantiresultat hos SimpleSmile med 50 000 glada kunder i Sverige & Norden
Helt fri från peroxider och andra liknande ämnen för en helt smärtfri tandblekning hemma
10% rabatt + en gratis extra tandblekningspenna med alla tandblekning kit
24 timmars blixtsnabb hemleverans + fri frakt när du beställer deras tandblekning online

Använd rabattkod! Ange koden K1424Se rabattkod och få 10% rabatt + fri frakt ✓ Testad
399:- / Startkit
695:- / Duopaket
Köp / Läs mer
Läs recension
Dentway logo 100% garantiresultat + fri frakt hos Dentway när du köper tandblekning online
Dentway är partners med SB12, Oral-B & Pepsodent för den bästa tänkbara formulan
Startkit som har fått toppbetyg 2016 - köp nu med 400:- rabatt →
Kliniskt testad och EU godkänd tandblekning som verkligen visar resultat

Använd rabattkod! Ange koden DENTWAY5YXSe rabattkod och få 50% rabatt + fri frakt ✓ Testad
895:- Nu: 495:- Köp / Läs mer
Läs recension
Dentaworks logo 100% garantresultat hos DentaWorks tandblekning och extra snabb hemleverans
Nu superdeal: 50kr i rabatt + fri frakt på all tandblekning hos Dentaworks - Hämta koden här
Speciellt utvecklad formula för att undvika ilningar samt är helt peroxidfri
Stort utbud av effektiva tandblekningsprodukter till suveräna priser och med snabba resultat

Köp med rabatt! Signa upp dig på nyhetsbrevetupp dig på nyhetsbrevet och få 50:- rabatt + fri frakt ✓ Testad
495:- / Startkit
890:- Nu: 695:- /
Kit + Blekpenna
Köp / Läs mer
Läs recension
Swissclinic logo Gratis frakt året om, säkra betalningar online och 100% resultatgaranti
Flera nyanser vitare redan efter några dagar, nu med 100kr rabatt med denna rabattkod
70-90% billigare än att gå till tandläkaren - resultatet håller upp till 3 - 4 år
Förvaringsbox, formbara tandskenor och 3x3ml tandblekningsgel ingår i varenda startkit

Ny rabattkod! Ange koden Nyhetsbrev100Se rabattkod och få 100:- rabatt + fri frakt ✓ Testad
589:- Nu: 441:- / Startkit Köp / Läs mer
Läs recension
Mint cosmetics Startkit från Mint Cosmetics™ med extra blekpenna för en snabb tandblekning hemma
Startkittet räcker till hela 50 behandlingar - blekningen håller i upp till 1 till 2 år
Gladkund-garanti och en effektiv formula för 8 nyanser vitare tänder snabbt och säkert
Skonsam formula utan ilningar eller irriterat tandkött - resultat syns direkt

Ny rabattkod! Ange koden K1424Se rabattkod och få 5% rabatt + gratis blekpenna ✓ Testad
899:- Nu: 854:- Köp / Läs mer
Läs recension
Envy white logo EnvyWhite ger dig dina vita tänder tillbaka snabbt och enkelt för endast 699:- / set
Setet är komplett med allt du behöver för en proffsbehandling när du är hemma
Räcker till över 10+ behandlingar med effektiva Super Formular blekningsgel
EnvyWhite mineralgel som via essentiella mineraler styrker dina tänder och vårdar dem
669:- / Startkit Köp / Läs mer
Coconut logo Nyhet - komplett startkit för dig som vill bleka tänderna med tandblekningsmetoden Oil Pulling
14 mintfärgade förpackningar, 2 veckors behandling av Coconut Splash
Vita tänder, frisk andedräkt och minskar risken för plack och inflammation i tandköttet
Köp nu, betala efter 14 dagar med Klarna, inkl. fri hemleverans, köp 3-pack med 30% rabatt

Använd rabattkod! Ange koden STB5YUSe rabattkod och få 5% rabatt + fri frakt ✓ Testad
249:- / Startkit Köp / Läs mer
Läs recension
Beamingwhite logo Sveriges billigaste tandblekning startkit kommer från Beaming White - nu 299:- exkl. frakt
En nyans vitare tänder redan efter första behandlingen hemma
Skonsam tandblekning hemma för dina tänder och tandkött som visar snabba och goda resultat
Beaming White tandblekningsmedel går efter alla EU regelverk och är 100% godkänd

Detta tandblekningskit har fått dåliga betyg och recensioner.
449:- Nu: 299:- Köp / Läs mer
Läs recension

Tandblekningstips av Leg. tandläkare i Göteborg.